פחד של ילד בן 10 להיות בבית לבד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

16/10/2017 | 18:34 | מאת: שני

שלום , לבן שלי בן ה 10 יש פחד להיות בבית לבד לפני כמה חודשים חשב שדפקו בדלת ( או שחלם ) ומאז הוא מפחד בעבר לא היה לו בעיה להישאר לבד. לדעתי גם קצת מתפנק , השאלה שלי זה האם להשאיר אותו בבית למרות שלא ממש מסכים או שכדאי לפנות למישהו ?

שלום שני, אם להתייחס ישירות לשאלתך אז התשובה היא שלא כדאי להשאירו לבד בבית אם מפחד ולא מעוניין בכך. בכל זאת, הוא עדיין ילד.. אם את מוצאת קושי להבין אותו ולסייע לו אז בהחלט מומלץ שאתם ההורים תפנו למטפל רגשי של ילדים כדי להתייעץ. במקרים כאלה אפילו מספר פגישות מועט עשוי לספק. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים