ילד בן 4 ונגיעה בבולבול

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

09/10/2016 | 07:17 | מאת: אורית

שלום, הבן שלי כמעט בן 4 והוא התחיל לגעת בכל מקום שהוא נמצא בבולבול ...גם בגן וגם ליד אנשים...בהתחלה אמר שזה מגרד ומציק לו אבל בדקתנו ואין לו שום דבר שם...שזה כנראה אוננות. הסברנו לו שאם הוא רוצה לגעת בבולבול זה בסדר ונעים ומותר אבל לא ליד אנשים אלא באופן פרטי...הגננת גם אמרה שהוא נוגע המון ..מה אפשר לעשות חוץ מלהסבירלו לעשות את זה באוופן פרטי?? תודה

שלום, אקדים ואומר שאוננות היא פעולה טבעית בקרב ילדים, וכל עוד לא מדובר בתדירות חריגה, אז אין סיבה לדאגה. כמו בכל תחום בו נרצה לחנך את ילדינו, כדאי לדבר איתו על הנושא באופן שמותאם לגילו. רצוי לקרוא לאברים בשמם הנכון ולהסביר מה מקובל ומה לא מקובל חברתית. חשוב לשמור על גישה רגועה, לא לכעוס ולא לגנות, אפשר לומר שלגעת בפין זה דבר נעים, גם לילדים וגם למבוגרים, אבל זה דבר שעושים לבד - בחדר או באמבטיה, ולא ליד אנשים. כשאתם רואים אותו נוגע בפין בפומבי, אימרו לו שמותר לו, אבל שאם רוצה לעשות את זה, שהוא יכול ללכת לחדר. היו עקביים במסר הזה ועימדו על כך שעליו לבחור. בברכה, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים