לא מנגב אחרי קקי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

26/09/2016 | 16:29 | מאת: הדר

הבן שלי בן 7.5, מקפיד על ניקיון באופן כללי ועל אסטטיקה. אבל אחרי קקי הוא לא מנגב. הצעתי לו נייר, מגבונים. הוא בעיקר נהנה ללכת לשירותים לפני המקלחת ואז מנקה את עצמו במים. הענן שהתחתונים מוכתמים, יש ריח לא טוב. ולא משנה כמה שאסביר לו על ניקיון הגוף, זה לא עובד. הוא גם לא מסכים שאעזור לו או שאבדוק אותו. מה אפשר לעשות?

שלום הדר, אני מניחה שניסיתם לברר איתו מדוע הוא אינו מוכן לנגב אחרי קקי, אולם לא פירטתם לי כאן מה הצלחתם להבין ממנו. לא הייתי מוותרת על הניסיון להמשיך ולהבין. תיראו, גישה אחת לעניין יכולה להיות - "מה שלא הולך בטוב הולך בלא טוב" ולהתעקש איתו, אולם אז הבעיה עשויה להחריף. בעיני צריך לבחון דרכים לעזור לו להשתמש באסלה ולעשות קקי - וגם לנקות את עצמו, ורצוי לחפש ביחד איתו את הפיתרון (שטיפה עם בקבוק מים ולנקות עם מגבת חד פעמית, צינורית בידה באסלה וכיוב'). בהצלחה! ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים