בן 1.7 בודק גבולות האם זו הדרך ?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

11/09/2017 | 11:27 | מאת: ספי

בני בודקת גבולות כל הזמן רוצה לגעת בכוונה בתקע חשמלי אני אומרת לו בנחישות ״אסור אמא לא מרשה׳ והוא ממשיך אז אני עושה פרצוף כועס ואומרת שוב אסור ! בקול רם יותר ! הוא צוחק אבל אני מבהירה לו בפניי שאני לא צוחקת אן משחקת לבסוף הוא מפסיק . שאלתי אם זו הדרך ?

שלום ספי, את מציבה גבולות ובנך בודק אותם ואותך. את משתדלת להיות עקבית אז עד כאן הכל כשורה. ועכשיו למיטיבי לכת - מציעה לך לבדוק בתוך עצמך מה בחינת הגבולות הזו והצחוק הזה של בנך מעוררים בך? האם כעס, חוסר ביטחון, לפעמים הורים מרגישים חוסר כבוד כלפיהם, מבוכה, תחושת זלזול, וכל מיני סוגים של רגשות שהם בעצם שייכים לנו ואותם אנו משליכים על ילדינו. אחרי שתבררי עבור עצמך מה מתעורר בך, ואולי אפילו תצליחי להבין מדוע ולאילו חלקים מחייך תגובות אלו באמת שייכות, אז חשוב שתשובי ותיזכרי שבנך בסה"כ עושה את תפקידו. הוא מנסה ללמוד את העולם, לבדוק מה באמת מותר ומה אסור, מי שם כדי לשמור עליו, מה מסוכן, מה אפשרי עבורו, איך נכון לנהוג, להתנהג להגיב וכיוב'. זה הכל וטוב מאוד שכך. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים ומבוגרים 052387304

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים