ילד בן 3.4 נושך בגן לראשונה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

09/09/2017 | 21:59 | מאת: יסמין

שלום, בני בן 3.4 שנים הוא נכנס לגן עייריה ומעולם לא היה בגן לפני. הוא ילד מפונק חכם ונחמד מאוד אבל כעת משנכנס לגן לראשונה הוא החל לנשוך ילדים בשבוע כבר פעמיים. הוא היה נושך בבית גם אבל לרוב את ההורים )אותנו( רק עם הוא משתולל או תוך כדי התלהבות של משחק שמשתוללים וכאלה והיה נרתע... כעת הגננת מודיעה שהוא נושך ואין לי מושג איך להתמודד עם כך... אני מפחדת שלא יהיו לו חברים ויוציאו אותו מהגן מה עושים?

שלום יסמין, נשיכות בילדות מבטאות אגרסיה ותסכול כאשר אין לילד דרך טובה יותר לבטאם. בגיל שלוש וחצי כמעט, בהחלט חשוב וכדאי לעבוד איתו על דרכים אחרות לבטא את רגשותיו. הסיבות להתנהגות הזו יכולות להיות שפה מדוברת פחות מפותחת, אולי זה קשור לוויסות חושי. אולי צריך לעבוד איתו יותר על תיווך מצבים חברתיים ורגשותיו, ולעזור לו לתמלל אותם, ואולי ההתחלה החדשה פשוט יצרה אצלו רגרסיה ואז צריך לבחון כיצד ניתן לעזור לו להסתגל ולחזור להרגיש בטוח יותר בעולם. כמובן שללא מידע נרחב לא אוכל לדעת מה מקור הקושי. אני מציעה בתור התחלה להתייעץ עם הגננת ופסיכולוגית הגן. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים ומבוגרים 052387304

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים