ילד שקשה לו להתחבר בצורה טבעית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

08/09/2017 | 18:16 | מאת: ילד חדש בבית ספר לא מתחבר לילדים

שלום וברכה, אני מרגישה שהבן שלי לא מצליח להתחבר בצורה טבעית אם ילדים , הוא עכשיו בכיתה א׳ בעיר חדשה כשהוא לא מכיר אף ילד מהגן ולא מצליח להתחבר משאני תמיד רואה שלילדים אחרים זה בא מאד בטבעיות הוא לא כלכך מצליח... אבל משמלחיץ אותי זה שנראה שלא כלכך אכפת לו והוא מאושר לבד. או לפחות זה משהוא אומר לי, לא נראה לי שבאמת כיף לו לבד פשוט יש לו קצת אגו...אני אומרת לו ומנסה להדריך אותו איך להתחבר אבל כנראה שזה לא מצליח לו. הוא ילד מקסים ואבל נראה שלילדים אין עניין בו משום מה , הוא לא כלכך ספורטיבי וקצת אדיש אפילו..איך אני יכולה לעזור לו? ניסיתי להזמין כמה ילדים הביתה ובינתיים לא היה כלכך שיתוף פעולה מצד ההורים..פשוט עצוב לי מאד כי הוא אומר לי שכל ההפסקות הוא לבד.. איולי אני אומרת לו את הדברחם הלא נכונים מלחיצה אותו, אני לא יודעת ? מה אני יכולה לעשות לעזור לו?

שלום אמא, בנך רק התחיל את השנה בבית ספר חדש, עם ילדים חדשים, וזה לא קל לאף אחד להתחבר לאנשים בסביבה לא מוכרת, בה כל היתר כבר מכירים (לך זה קל? לי למשל לא..). אז כדאי לתת לו את הזמן להתחבר, בדרך שלו ובקצב שלו, לשים לב שלא מעבירים לו את המסר שמשהו לא בסדר איתו (אחרים מתחברים מהר, ובטבעיות והוא לא..), וכל הזמן להיות שם בשבילו. אפשר פשוט להתעניין איך הוא מרגיש, איך היו האינטראקציות באותו היום, מה היה נעים מה פחות. במילים אחרות, להיות שם עבורו קרובה, תומכת, אוזן קשבת, ולתת לדברים לקרות בצורה קצת יותר אורגאנית. ברגע שבנך יוכל להרגיש שאת שם עבורו, רק לתמוך ובאופן לא מאיים או שיפוטי, הוא יוכל גם להעזר בך, ללמוד ממך, אבל זה לא יוכל לקרות אם את עצמך תהיי בלחץ או בחרדה על כך שמשהו לא בסדר או לא קורה כפי ש"אמור לקרות". בקיצור אמא, תני לדברים קצת זמן, ובנתיים היי רק קשובה ותומכת. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים ומבוגרים 052387304

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים