בן 13 מתרפק על 2 חברים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

04/09/2017 | 16:37 | מאת: עינת

כיצד ניתן לעזור?, או כיצד ניתן לשחרר את הרגלי הבן שלי ? הוא מתרפק על 2 חברים בלבד. הקשרים בניהם טובים, אך אני רואה שהם אינם מספקים אותו. הוא עצוב לעיתים קרובות, יש כלפיו גישה חיובית חברתית, הוא לא מפתח קשרים חדשים משום מה. מקדימה תודה לתגובה

שלום עינת, לא הבנתי משאלתך אם בנך מבטא מצוקה ממצבו החברתי. את אומרת שהוא נראה עצוב, ושהקשרים אינם מספקים אותו אבל אני תוהה האם מדובר בהתרשמות שלך או ששוחחת איתו על העניין ? האם מבטא רצון לשנות את מצבו החברתי? לפעמים להיות רצוי ואהוד במידה, ולהנות מחברת שני חברים קרובים, יכול להספיק להרבה מאוד אנשים כדי להרגיש טוב. אני מציעה שתשוחחי איתו ותנסי לברר היכן הוא עומד. לאחר מכן תוכלי לדעת טוב יותר כיצד ניתן לסייע לו והאם בכלל מעוניין בכך. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים