תגובות פחד לאחר אירוע מפחיד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

03/09/2017 | 22:37 | מאת: טל

היי ירדן, במהלך חופשת הקיץ בתי בת ה 4 שנים, נחשפה למשחק מחשב מפחיד בתלת מימד, במהלך ביקור בקניון באיזור של משחקי המחשב. ( אני ובעלי ראינו ילדים נכנסים קודם לפננינו לתא המשחק וחשבנו שזהו משחק נחמד) במהלך המשחק שהיה בתא חצי סגור עם וילון ובחברת כל המשפחה (כולנו ישבנו יחד בתא), נשמע קול מאוד חזק מהמשחק לרבות תזוזת הכיסא בשל תלת המימד. הילדים הגדולים נבהלו ונרגעו מהר. בתי הקטנה הגיבה בתגובה מאוד קיצונית של צרחות , רעד בכל הגוף והרגשתי שליבה דופק ממש חזק. היא הייתה מאוד מפוחדת , רצתה רק על הידיים, שלא נעזוב אותה ובכתה הרבה. כמובן שברגע שהגיבה ככה, הוצאנו אותה מייד מהאיזור ומהמשחק והסברנו לה שזה היה באמת מפחיד אבל שזה רק משחק . עברו מאז מספר ימים אבל גם בעלי וגם אני חושבים שהילדה מגיבה לכל דבר בפחד מוגזם. אם עד האירוע היא הייתה הולכת לבד לשירותים, עכשיו רק איתנו ושנחכה איתה עד שתסיים. היום לרגע חשבה שאני משאירה אותה לבד בשירותים, והתחילה לצרוח קצת באיבוד שליטה עד שהסברתי לה שאני לא עוזבת ושלא אעזוב אותה תוך כדי חיבוק. אנחנו חוששים שמשהו קרה לה בעקבות ה"טראומה" שחוות במשחק המחשב. האם צריך לטפל בעניין ואם כן כיצד?

שלום טל, האירוע שאת מתארת אינו נדיר כלל ויכול לקרות מעת לעת בגילאים האלה. מה שחשוב לעשות כרגע הוא לחזק את תחושת הביטחון הכללית של ביתכם בעולם ע"י כך שתהיו איתה יותר כשאפשר, תרגיעו, תחבקו ומאידך אל תיסחפו איתה להיסטריה, או לחילופין תתוכחו איתה או תוכיחו אותה על פחדיה ("מה את צועקת, את לא רואה שאין כאן כלום") במילים אחרות, בתקופה זו היו קרובים אליה יותר כפי שמבקשת מבלי לאשר את פחדיה. למשל אם היא צורחת כשהיא לבד בשירותים וקוראת לכם, אז תגיע אליה ותאמרו בקור רוח "הנה אני כאן", וזה הכל. אם התגובות החריפות אינן מתמתנות תוך שבועיים, התייעצו שוב. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים