בת 11 חודש במעון לראשונה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

03/09/2017 | 21:35 | מאת: תמר

הבת שלי החלה ללכת למעון, נותרתי ביום הראשון לראות את התנהגותה, הבאתי את הכדור שהיא קשורה אליו, התנהגותה הפתיעה אותי היא עמדה על שלה ורדפה אחרי תינוק בן שנה וחצי שלקח לה את הכדור! מבלי לבכות או לבקש את עזרתי .. אהבתי את הביטחון שהפגינה . רק מה שהפריע זה שהיא הגיבה ברגזנות לשאר הילדים שלקחו לה את הכדור עד ששמעתי את אחת האימהות אומרת...איזה עצבנית״ לבסוף שיחקה בשלווה עם עצמה . שאלתי אם הרגזנות בגיל כזה מקובלת ?

שלום תמר, כל מה שאת מתארת בסדר ותקין. היא קטנה מאוד ואינה מווסתת רגשית, וזה משהו שיתפתח עם הזמן. לשלב הזה, הכל נשמע בסדר. אני מציעה לך לנסות להרגע, לסמוך על ביתך ועל הצוות בגן, ולהמשיך במסע האימהות שחלק ממנו זה בדיוק זה - ללמד אותה איך להתנהל בחברה, לתווך מצבים חברתיים עבורה, לדבר את רגשותיה, ואת כל זה אפשר לעשות כבר מהגיל הזה. היא אמנם לא תבין הכל, אבל בהחלט אפשר כבר להתחיל :) (ולהתאזר בהמון המון סבלנות) כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים