בת 10 לא מקובלת-טיפול יעזור?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

02/09/2017 | 20:06 | מאת: אמא מודאגת

בת 10 מרגישה לא טוב לפני פתיחת שנת הלימודים, סובלת חברתית. בשנה שעברה ביום הולדתה עשיתי טעות נוראית מבחינתה, הזמנתי את הכיתה שלה שמונה 32 תלמידים ליום הולדת הפתעה שעשיתי. הגיעו רק 11 והיא נעלבה מאוד . אני בדעה שצריך לעבור יישוב, שהיא צריכה להתחיל מחדש בבית ספר אחר בעלי מתנגד טיפול פסיכולוגי יכול לעזור לה ? אני זוכרת שבילדותי סבלתי מאוד חברתית במגמה מסויות שהעבירו אותי הורי. וכשעברתי מגמה שם נהנתי מאוד הילדים והיו לי חברויות. מה הורה יכול לעשות שהילד שלו יהיה מקובל? האם זה קשור בחוגים או באווירה בבית?

שלום לך אמא מודאגת, ילדים רבים חוששים לפני תחילת הלימודים, האמיני לי, זו חוויה שכולם עוברים. לחשוש, לפחד, לא להרגיש טוב, זה לגיטימי. מכאן ועד לעבור בית ספר, הדרך ארוכה.. אמא יקרה, מי אמר שכולם צריכים להיות הכי מקובלים? אפשר להיות שמח ומרוצה גם אם יש לנו שניים או שלושה חברים טובים. מה שחשוב הוא שביתך תוכל להרגיש טוב עם עצמה- שהיא יכולה להשתמש בעצמה ולהפיק מעצמה את המירב, שהיא יכולה להנות מחברה טובה,לייצר קירבה ואינטימיות עם חברותיה הטובות, שהיא יכולה להנות מתחביבים וחוגים למשל- היא ממש לא צריכה להיות מקובלת בשביל להיות מאושרת. את יודעת, לפעמים אנחנו ההורים טועים וחושבים שמה שהיה עושה לנו טוב כילדים אולי, או אפילו בהווה, הוא מה שיעשה טוב לילדינו- וזה ממש לא ככה. גם בשאלתך, אני שומעת בעיקר אותך ואת שאיפתך שביתך תהיה מקובלת, אבל לא ברור לי איפה היא נמצאת. ואם כבר מדברים על איך להפוך ילד למאושר וגם למיומן חברתית - הסוד הוא לעזור לו לגלות את עצמו, את רגשותיו, את צרכיו, לעזור לו להבהיר את כל אלו לעצמו, ואת זה אפשר לעשות רק אם נצליח להפריד את עצמנו כהורים - הצרכים שלנו, החלומות, המשאלות החסכים וכיוב' - מכל מי שהוא הילד/ה שלנו. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים