בן 2.7 שינוי התנהגותי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

29/08/2017 | 20:28 | מאת: שירי

בוקר טוב לפני כשבוע חזרנו אני ובעלי מטיול של כ15 ימים בזמן הזה הילדים היו אצל הסבים והסבתות שלהם. מאז שחזרנו הבן הקטן מרביץ לאחותו (בת 5) משתולל בוכה צורח על כל דבר שלא מקבל מציק לה זורק את עצמו על הריצפה ודופק את הראש בקיר אני מאמינה שיש לו ריגרסיה כי לא היינו מלא זמן  ראוי לציין שגם לפני כן היה מתנהג כך אבל זה היה פחות קיצוני  זה עכשיו ממש מסוכן ואני לא יודעת מה לעשות איך להרגיע אותו אני מוצאת את עצמי רק מתעצבנת בנסיון להפריד בניהם שהוא מציק לה או מרביץ לה מנסה להעסיק אותו בדברים אחרים כגון כדור פאזל וכו והוא ממצא ממש מהר ומבקש טלויזיה

שלום שירי, את מתארת הקצנה של בעיה שהייתה קיימת כבר קודם. ייתכן שהיא קשורה לקושי שלכם ההורים להציב גבולות באופן עקבי, אולי זה קשור לקשיי וויסות שלו, לצורך שלו בקשר קרוב יותר איתכם ההורים ועוד. אני נוטה להסכים איתך שכרגע מדובר ברגרסיה, אבל כאמור זוהי בעיה שמצריכה והצריכה טיפול עוד קודם. אני מציעה לכם ההורים לגשת להתייעצות והדרכת הורים אצל פסיכולוג/ית קלינית של ילדים, כדי להבין טוב יותר את מקור קשייו ואת האופן המיטיב להיות עבורו. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים