בתי בת השנה מפחדת לעמוד ...

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

28/08/2017 | 23:59 | מאת: הילה

ירדן שלום, בתי אהובתי מפחדת לעמוד. היא בת שנה בדיוק ..תינוקת קסם שמחה, פעילה,מבינה עניין ... גדלה עם הרבה חום ואהבה .. מבטאת את רצונותיה. רק בזה היא נתקעת, ממש פוחדת מטפסת מנסה ואז בוכה. שאלתי האם זה דורש טיפול פסיכולוגי? האם לשחרר ולתת לה לעמוד מתי שתצליח על אף הפיגור ? יש לציין שהיא סובל מגמישות יתר בירכיים מה שמקשה עליה את העמידה. ופיסוק רחב מעט שניהם מעכבים הליכה לפי האורטופד. אשמח להמלצתך בברכה הילה

שלום הילה, הבעיה היא פיזיולוגית, לא רגשית, לכן הייתי נמעת מלקטלג את הבעיה ככזו (טיפול פסיכולוגי, פוחדת לעמוד). נהפוכו, זה נשמע שביתך מאוד רוצה ומנסה לעמוד, אולם הקושי הפיזי מתסכל אותה, ובצדק. השלב ההתפתחותי בו היא נמצאת מושך אותה למעלה, לעמידה, אולם המגבלה הפיזית מתסכלת. אז קודם כל הכי חשוב הוא שאתם ההורים תבינו את המצוקה שלה באופן נכון, כמו גם את הניסיונות האמיצים שלה כן להעמד על אף הקושי. הטיפול המתאים במקרה זה צריך להיות פיסי, ואינני יודעת מה האפשרויות. כדאי להתייעץ עם רופא התפתחותי/אורטופד ילדים/מרפא בעיסוק/פיזיותרפיסט תינוקות, ולבחון כיצד נכון לעזור לה בבית, ואולי גם טיפולית. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים