בת שנתיים עדינה ורכה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

22/08/2017 | 03:58 | מאת: גולן

בתי בת שנתיים עדינה ורכה,חוזרת מהגימבורי ומהגן עם שריטות . כשאני איתה ראיתי איך מושכים לה בשיער והיא לא עושה דבר..איך אלמד אותה להגן על עצמה? שמתי לב כשפונים אליה היא עושה פרצוף של מתביישת. זה דורש טיפול? להוציא ולהעביר לגן אחר עד גיל 3 יועיל ?

שלום גולן, ראשית אני מציעה שתתיעץ עם הגננת ותבדוק איך היא מתנהגת בגן לפני שתחליט אם צריך להעבירה גן. בנוסף, כדאי לבדוק כיצד היא מתנהגת בבית, איתכם, עם אחים ואחיות, משפחה מורחבת. האם היא יודעת לבטא את עצמה, את צרכיה, האם היא מבטאת אגרסיה או שבכלל לא. לאור סיטואציה אחת כה ספציפית, קשה לי לייעץ לך. אתה מוזמן לכתוב לי שוב ולפרט יותר. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים ומבוגרים 0523873044

27/08/2017 | 04:07 | מאת: גולן

שלום, לאור מה שכתבת לי החלטתי לשים לב להתנהגותה בבית . השבת הזו היה אירוע משפחתי ומלא ילדים מהמשפחה באו. ראיתי שבתי משחקת יפה מאוד איתם עומדת על שלה ויודעת לבטא את רצונה! כולם התרשמו ממנה לטובה אמרו שהיא משוחררת . חברתית השאלה היא אם זה בגלל שהיא היתה בסביבה אוהדת? בבית היא בפירוש יודעת לעמוד על שלה ולבטא רצונותיה . האם ייתכן שעם זרים גמורים היא מאבדת את בטחונה ? כיצד ניתן לחזק ביטחון לבת שנתיים? האם יעזור ו מומלץ לרשום אותה לחוגים?

27/08/2017 | 04:10 | מאת: גולן

לגבי האגרסיה היא מבטאת בבית לדעתי בחברה של זרים הבעיה אשמח לדעת מה אוכל לעשות לחזקה

הי, בגילאים האלה הדבר המרכזי שאפשר לעשות הוא לבלות איתה המון זמן, לתת לה הרבה מאוד חיזוקים רגשיים ותוקף לכל הרגשות שחווה - לא משנה איזה, גם אם מדובר בעלבון, פחד וכיוב' (להבדיל מ - את לא צריכה להעלב, לפחד וכיוב'). לעסוק הרבה בתיווך חברתי באופן שמסביר וכאמור מסייע לה להבין את רגשותיה בתוך מצבים חברתיים שונים (מה שבהמשך יאפשר גם לעזור לה להרחיב אפשרויות בחירה) ובעיקר לתת לה להרגיש מאוד נאהבת בדיוק כפי שהיא. אם תירצו מספר פגישות של הדרכת הורים עם פסיכולוגי/ית קלינית של ילדים, יוכל לתת לכם הכוונה טובה. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים