האם ביתי צריכה לשתף או לא

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

16/07/2017 | 14:15 | מאת: אפרת

שלום, ביתי בת 19 עברה הפלה לפני שנה וחצי מחבר שהיה לה שנתיים בנוסף הוא הדביק אותה בוירוס הפפילומה (רופא הנשים עשה לה בדיקת פאפ),אנחנו מאוד מודאגים ומקווים שזה יחלוף במהרה...השאלה שלי, לביתי יש חבר חדש כחצי שנה, האם נכון לה לשתף אותו בהפלה שעברה וגם בעניין הוירוס? (היא מודעת לכך שתצרך לבקש ממנו שישתמש בהגנה כדי שהוא לא ידבק)

שלום אפרת, ראשית אני מציעה שתתיעצו עם רופא הנשים שלה, ותקבלו דעה רלוונטית לא פחות משלי באשר לכיצד כדאי לנהוג במצבים של נשאות מחלות וחשוב מכך, ידע רב על המחלה שיאפשר לביתך לגבש דעה מושכלת. לגבי ההפלה, אני חושבת שזוהי החלטה חשובה ששווה לתת עליה את הדעת. כדאי לחשוב ולשקול לעומק מתי ואם בכלל ביתך מעונינת לספר. אני מציעה שתתחילו לשוחח על הנושא בינכן, דווקא לא במטרה להגיע לשורה תחתונה.. לחקור את תחושותיה ביחס לכל העניין הזה למשל כיצד מרגישה עם כל מה שקרה היום, כיצד חושבת שתרגיש אם תספר, האם היא חושבת שיהיה לזה אפקט, האם בכלל רוצה לספר, ואם כן באיזה שלב של היחסים. אפשר כמובן לדבר על איזו השפעה הייתה לחוויה הזו עליה באופן כללי ובמילים אחרות לעבד ולעבד עוד ועוד את החוויה הזו ביחד איתה. בקיצור, אני מציעה לישון על זה חודש חודשיים שלושה..אין לה לאן למהר. כשהרגשות יהיו מעובדים יותר, אני מאמינה שהיא תדע טוב יותר מה רצונה לעשות. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים