מתבגר לפני גיוס ועבודה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

12/07/2017 | 07:59 | מאת: אורית

שלום רב, אשמח לקבל את עזרתכם. בעלי ואני אובדי עצות מול בני המתבגר שסיים לפני למעלה מחודש את כיתה י"ב, ומאותו רגע הוא הופך יום ולילה וכל היום יושב בחדר ומשחק במחשב (לטענתו גם לומד נושאים כלליים שמעניינים אותו, כמו תכנות וכיו"ב). נכון להיום תאריך הגיוס שלו הינו בדצמבר. שאלתי היא האם אני יכולה "להכריח" אותו לצאת לעבוד על ידי הפעלת סנקציות כמו לקיחת המחשב. "הרביצה" ואי המעש מוציאה אותי מדעתי. הוא כל היום מבטיח ומציב יעדים חדשים ולא עומד בהם. ומשקר על הדרך. אשמח להמלצה. תודה אמא אובדת עצות

הי אורית, את מדברת על עבודה, אבל מצבו של בנך נשמע מטריד באופן כללי. מה עם חברים? פעילויות מלבד ישיבה מבודדת בחדרו? האם הוא מתקשר איתכם? אילו יחסים אתם מקיימים איתו? ייתכן שבנכם זקוק לעזרתכם באופן אחר. אודה להרחבה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים