הודעה על גירושים לילדות בגיל 3.10

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

11/07/2017 | 14:19 | מאת: שמעון

שלום אשתי עזבה את הבית לפני כחודשיים עם הילדים (בן 11, תאומות בנות 3.10) . לעומת הילד הגדול שניתן להסביר לו , הילדות לא מבינות . הבנתי מפרודתי שהיא הסבירה להן שאני גר אצל סבתא , אך בכל פעם שאני רואה אותן הם שואלות אותי "שוב אתה הולך ?". חסרה להן ההבנה שזה מצב חדש - לדעתי הן מבינות את זה כמשהו זמני ולא כמצב קבוע. מבחינת פרודתי הן לוקחות את זה טוב , מבחינתי זה נחווה כאבדן (אחת הבנות כבר אמרה לילדה אחרת "לי אין אבא"). שאלתי היא , איך מסבירים לילדות בגיל כזה - במושגים שיבינו ? תודה שמעון

שלום שמעון, אני מסכימה איתך על כך שיש לקיים עם ביתך שיחה ולהסביר לה במושגים שתבין את מה שהתרחש. כרגע זה לא נשמע שהדבר נעשה באופן מספק. אני מציעה שקודם כל אתה ואם ילדייך תקיימו בינכם שיחה/כמה שיחות בה תחשבו יחד איזה מין מסר אתם רוצים להעביר (וזה תלוי כמובן במצב בינכם - האם זה מצב קבוע, זמני). חשוב מכך עליכם להבהיר לעצמכם את הסדרי הראייה, לפחות לתקופה הקרובה, כדי שתוכלו לנסוך בילדיכם וודאות באשר לאיך ייראו חייהם מעתה ואילך. הדבר הזה לא פחות חשוב מהמסר המועבר באשר ל"מה קרה בינכם". הדינמיקה שביתך תקלוט בינך לבין אימה, חשובה אף היא. אם תצליחו להראות להם שאתם עדיין מצליחים להיות יחד "בטוב" גם אם נפרדתם, שאתם שניכם חולקים בהירות והסכמה, ושהמסר המשותף המגיע משניכם הוא אחיד, ילדיכם יוכלו להיות רגועים יותר ולעכל את המתרחש בצורה טובה יותר. כמובן שיש להגיע לשיחה פתוחים וערוכים לענות על שאלות באופן שמותאם לגילה, ולהישאר עם האצבע על הדופק בנוגע לתגובות שונות שיכולות לעלות עם הזמן. מספר פגישות הדרכה עם פסיכולוג/ית ילדים יוכל לעזור לכם במשימה הלא פשוטה הזו. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ מבוגרים וילדים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים