התאפקות לפיפי בתהליך גמילה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

10/07/2017 | 12:27 | מאת: שנהב

בוקר טוב, הבת שלי בת שנתיים וחודשיים, לפני ארבעה ימים התחלנו גמילה. כבר מהתחלה הראתה יכולת יחסית להתאפק ולא היו לה הרבה בריחות. בימים הראשונים היא נמנעה מלשבת בסיר או בישבנון ועכשיו היא יושבת אך לא מצליחה לשחרר את צרכיה. היא מגיעה למצב של התאפקות במשך שעות (השיא היה 10 שעות!!) עד שכואב לה מאוד ובורחת לה כמות רצינית. גם כשהיא עם טיטול בשעות הערב ובלילה היא לא עושה, הוא נשאר יבש והיא קמה כאובה מהתאפקות ומצליחה לעשות רק לאחר שאנו מרגיעים אותה. אשמח לעצה- מה לעשות עם ההתאפקות הזו והקושי לשחרר צרכים גם בטיטול? האם ההתאפקות יכולה לעשות נזק לגוף? האם הדבר מעיד על חוסר מוכנות? תודה רבה רבה על העזרה

שלום שנהב, את כתבת בעצמך - מילת המפתח כאן היא הרגעה. היא צריכה הרבה מאוד מאותה הרגעה שאתם מספקים לה, לפני, תוך כדי, אחרי. יש להרגיע, לעודד, לספר סיפורים על הקקי והפיפי. לומר לה שאתם מקבלים ממנה מתנה, שאתם שומרים על זה, המשיכו להרגיע אותה באותו האופן שמצליח ונסו להיות רגועים. שבו איתה ליד הסיר, ספרו לה סיפורים, שבו על הסיר למשך כמה דקות לפעמים בלי קשר לפיפי, ועשו פעילות נחמדה תוך כדי - משחק, טלוויזיה. אם לאחר שבועיים היא עדיין מתאפקת במשך שעות רבות, אפשרו לה לעשות קקי בחיתול בשלב זה, והתמקדו רק בפיפי (זו עצתי למרות שיש דעות לכאן ולכאן). בהצלחה! ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ מבוגרים וילדים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים