האם לאפשר עצמאות עכשיו ?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

19/06/2017 | 08:59 | מאת: חסוי

שלום, בני בן ה-8 שואף לעצמאות להישאר בבית לבד, לרדת לגינה לבד עם אופניים או בלי, או אם זה ללכת לבית הספר לבד. כיום הוא בבית ספר ובצהרון. בכיתה שלו יש ילדים עם פלאפון שמתנהלים לבדם...והוא רוצה גם. האם נכון להתחיל דברים אלו בגיל 8? תודה

שלום, בגיל 8, כמו בכל גיל, אפשר ורצוי לתתת לילד לפתח את העצמאות שלו בהתאם לשלב בו הוא נמצא, במיוחד כשזה מגיע מהילד. הדבר אף מעיד על התפתחות תקינה. כמובן שצריך להקדיש מחשבה למה מאפשרים ואיך עושים את זה. ההכנה המקדימה שצריכה להגיע, ההדרגתיות והמידתיות. קשה לי להנחות אותך בדיוק בדיוק מה ואיך, מאחר והדברים גם מאוד תלויים בתפיסות ההוריות שלכם, בסביבת המגורים, בילד הפרטי שלכם וביכולות שלו וכיוב' (למשל אם רוצים להתחיל להשאיר את הילד לבד בבית: חשוב להדריך את הילד היטב כיצד נוהגים בבית במצבים שונים ,או במקרי חירום, לעבור יחד על תרחישים שונים, למי מתקשרים, במה מותר לגעת ובמה אסור וכיוב'. לאחר מכן לתת לו להישאר בבית למשך 5- 10 דקות כשההורה הולך למקום קרוב כמו למשל למכולת, וההתקשרות עימו אפשרית נניח דרך הטלפון). בהחלט כדאי להקדיש לעניין מחשבה אמיתית ומעמיקה. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ מבוגרים וילדים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים