מעבר לבית ספר יסודי אחר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

10/06/2017 | 09:13 | מאת: לילי

שלום ביתי בת 7 ומסיימת כיתה א. היא התקבלה לבית ספר יוקרתי בעיר ואני תוהה איך ומה לעשות. במקרה היא שמעה אותי משוחחת על בית הספר הזה (ללא קשר אליה) והיא אמרה לי :"אמא, תלמדי את שם, אני ממש אוהבת את הבית ספר שלי!" היא עברה מגן של 3 שנים עם אותו צוות לבית ספר רק עם 2 חברים בנים ובעצם התחילה הכל מחדש. במהלך השנה התפתחו טיקים קוליים שבאים והולכים בגלים. היא עדיין מתמודדת עם פרידה שלנו ההורים מלפני שנה וחצי (עוד כשהייתה בגן). הפרידה הייתה ממקום טוב שלנו ההורים אבל האב עבר משבר גדול בחצי שנה הראשונה. לסיכומו של דבר, היא התקבלה לבית ספר אחד הטובים בארץ ואני תוהה מה לעשות. אני והאבא רוצים שתלמד בבית הספר שהתקבלה, כיוון ששיטת הלימוד שם מעודדת לסקרנות ולמידה אוטודידקטית בניגוד לבית הספר הקיים שבו היא סוג של חיילת (הלמידה המסורתית המונהגת היום בבית הספר, אבל קשה שלא להתייחס לכל המעברים והשינויים שעברה ובכלל, היא מבטאת אהבה גדולה לבית הספר הקיים ומצליחה מאוד מאוד בלימודים. היא גם אוהבת את החברים לכיתה ואת המורים. היא חשה שם מוגנת ובטוחה בעצמה. אשמח להכוונה וגם הצעות/רעיונות- איך לדבר איתה על המעבר ולהפחית התנגדות

שלום לילי, זה נשמע שביתך עברה לא מעט בשנים האחרונות, וכרגע נמצאת במקום טוב בו היא חשה נינוחות וביטחון. אני בהחלט מבינה את רצונכם להעבירה לבית ספר איכותי יותר, ואף יכולה להזדהות מאוד עם רצונכם, אולם בשלב זה בעיני לפחות, חשוב יותר לחזק את ביתכם , את תחושת הביטחון שלה בעולם, ולתת לה להנות מהפירות שהשיגה בעמל כה רב. תשקלו לדחות בשנה או שנתיים את המעבר הזה, לזמן בו תהיה חזקה יותר מפנים. במידה ואתם "נעולים" על המעבר כרגע, כל שתוכלו לעשות הוא להסביר לה את מניעיכם, לקחת אותה כמה פעמים לבקר בבית ספר כזה, אולי להכיר לה ילד או שניים שלומדים שם שיוכלו לספר לה על חווית הלימוד במקום, בתקווה שזה יגביר את המוטיבציה שלה לעבור. בעיני, כדאי כבר מלכתחילה לומר לה שבסוף הבחירה תהיה בידה (אולם קחו בחשבון שייתכן שאחרי כל זה, היא עדיין תבחר להישאר במקומה, מנגד ומניסיון, זה יכול להגדיל את הסיכוי שהיא תבחר לעבור. לשיקולכם). כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ מבוגרים וילדים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים