בת שנתיים רגישה מאוד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

08/06/2017 | 04:28 | מאת: דידי

הי, בתי בת שנתיים וחודשיים, מעולם לא היתה במסגרת של גן/מעון... היא היתה בבית עם מטפלת (שבמקרה היא גיסתי) היא ילדה מקסימה ובוגרת מאוד ומבינה כל מה שאומרים לה. הבעיה היא שהיא מפחדת בטירוף מצעקות של ילדים אחרים, תמיד היינו הולכים לג׳ימבורי ולגני שעשועים ולכל מיני אטרקציות של ילדים כך שהיתה לה מאז ומתמיד אינטראקציה עם ילדים רק לא באופן קבוע ולא עם אותם ילדים. היא נכנסת בעוד כמה ימים לגן ואני מאוד חוששת שלא תתאקלם בעיקר בשל כמה סיטואציות שהיינו בהם לאחרונה עם כמה ילדים שהיא מכירה ובכל פעם שילד צרח והתפרע היא נכנסה להיסטריה ובכי עם השתנקויות ממש. אני מאוד מודאגת ולא יודעת איך לגרום לה להפסיק לפחד מילדים אחרים וכמובן שאני חוששת מאוד מההסתגלות שלה בגן. אשמח לעצה מקצועית איך להתנהג איתה ומה לעשות בנידון. תודה מראש

שלום דידי, ביתך אינה רגילה לרעש והמולה של ילדים. היא שהתה רוב חייה בסביבה שקטה ונינוחה, וטבעי למדי שתגובתה תהיה כזו. עם זאת אינני חושבת שהדבר בהכרח ישפיע בטווח הארוך על הסתגלותה לגן, ואני די בטוחה שבמוקדם או במאוחר, ביתך תתרגל, במיוחד אם בגן ישנן דמויות רגישות, שידעו לעזור לביתך לווסת את עצמה, למשל על ידי לקיחתה לפינות שקטות יותר מעת לעת, הענקת חיבוקים ומגע וכיוב'. עד כניסתה לכן אני מציעה לך להגביר את התדירות של ביקורים במקומות רועשים (גינות, ג'ימבורי), כאשר את או דמות מטפלת אחרת (אבא, גיסתך) נוכחים. במקביל וודאי שההשתלבות בגן תהיה הדרגתית ככל האפשר (להתחיל בשעה, לאחר יום שעתיים, וימים קצרים ככל האפשר בתקופה הראשונית, כשאת זמינה ונמצאת בקרבת מקום). כדאי כמובן גם לבקר במסגרת כמה פעמים לפני תחילת השנה, ולהכיר לה את המקום ואת הדמויות המטפלות. בהצלחה! ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ מבוגרים וילדים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים