האם נכון לספר על הפלה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

09/01/2017 | 11:25 | מאת: אילנית

שלום, יש לי 2 בנות בגילאי 21 ו20 ביתי בת ה20 עברה הפלה לפני 4 חודשים (היה לה נסיון מיני ראשון עם החבר ושכחה במהלך החודש לקחת גלולה) אנחנו מאוד רוצים שהיא תספר לאחותה הגדולה, אך היא חוששת מהתגובה שלה כלפיה, מכיוון שאחותה מאוד ביקורתית ושיפוטית...אך חשוב לנו שלא יהיו סודות במשפחה (ביתי זו שעברה הפלה אמורה לטוס לחודש לחול בעוד שבועיים וחשוב שתספר להלפני הטיסה) אין לנו בעיה ששני הבנים שלנו לא ידעו בשלב זה בני 13 ו16....אנחנו משפחה חמה, מלוכדת, מלומדת ולא האמנו שאצלנו זה יקרה-איך אומרים יכול לקרות במשפחות הכי טובות.... 1. האם נכון הדבר שאחנו רוצים שביתי תשתף את אחותה? 2. יחד עם זאת אנחנו קצת מודאגים מתגובתה של אחותה ומה העניין יעשה לה-קצת רגע על ביתי הבכורה אין לה שום ניסיון בזוגיות ולא מיני, הבטחון שלה לא גבוה....וביתי הקטנה שונה מאוד ממנה (לפעמים וקחת אפילו את הפוקוס)....אשמח לתגובה

שלום אילנית, טוב לשמוע שאתם משפחה מלוכדת וחמה, ונכון אמרת, שגם זה יכול לקרות בכל סוגי המשפחות, ולכל סוגי האנשים. אני מבינה את הרצון שלך שלא יהיו סודות במשפחה - ואני מאמינה שהמטרה היא כדי שהמשפחה תוכל להמשיך להיות מלוכדת ומגובשת, אולם בעיני הדרך הכי טובה להשיג את זה היא לכבד את הרצון של כל פרט ופרט בתוך המשפחה, כדי שהוא/היא יוכלו להרגיש שחיק המשפחה הוא מקום שטוב ונוח להיות בו, עם כל מי שאני ואיך שאני, עם הטעויות שלי וגם עם הבחירות שלי. יותר מזה, אני בטוחה שאתם ההורים, לא מספרים לילדים כל דבר שקורה בינכם - כל ריב, וויכוח, החלטה..לכן הרצון הגורף ש-לא יהיו סודות - הוא רעיון קצת אידיאליסטי וקשה מאוד למימוש. אולי תשקלו להחליף את הרעיון הזה - שלא יהיו סודות במשפחה - ב-אנחנו מכבדים בחירות אישיות במשפחה-..? זה כקו מנחה, בעיני לפחות, ישרת אתכם טוב יותר במטרתכם החשובה לייצר עבור כל בני הבית מקום חם ובטוח שנעים לכולם להיות בו, והוא הרבה יותר קל למימוש וביצוע...מה דעתך? בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ מבוגרים וילדים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים