לינה משותפת במיטה נפתחת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

04/08/2015 | 13:16 | מאת: קרן

שלום, האם זה בסדר לתת לבת שלוש לישון במיטה נפתחת עם אחיה בן ה- 6? מפאת חוסר מקום בחדר וצורך לקנות לגדול שולחן לימוד לכיתה א'. חברה אמרה לי שקראה שכל אחד צריך מקום משלו וזה לא מומלץ. מה דעתך המקצועית? וגם בהיבט שזה בן ובת . רוב תודות!!

05/08/2015 | 13:02 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום קרן, את יודעת, רבים מבני דורי, שגדלו באקלים כלכלי צנוע בהרבה מהנהוג כיום, עוד זוכרים חדרים קטנים שאכלסו שניים, שלושה, ואפילו ארבעה אחים, שישנו יחד בצפיפות - לטוב ולרע. כיום המצב שונה, ועצם זה שאת מתייעצת על כך מעיד על כך שרוב הילדים כבר אינם חולקים מיטה עם אחיהם. אני נוטה להסכים לרעיון שלכל ילד מגיעה מיטה משלו, גם בתנאי צפיפות. אפשר למצוא פתרונות טכניים, כמו מיטת קומותיים או שולחן כתיבה הממוקם מחוץ לחדר הילדים, בהול, במסדרון, או בפינה אחרת כלשהי בבית. ועדיין, גם הפיתרון של מיטה כפולה יכול לעבוד, תחת השגחה וחינוך לפרטיות וכיבוד המרחב האישי. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים