מוטרדת מהגן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

29/01/2009 | 09:19 | מאת: יעל

שלום, בני בן שנה ו9 חודשים, מדבר בצורה שוטפת. מאוד חכם ומפותח. לאחרונה כל פעם שיש לו פצע קטן, או מכה קטנה שהוא מקבל (של נפילה), ואני שואלת אותו מה קרה לך ביד או בכל מקום אחד שזה קרה, הוא עונה לי את שמה של הגננת. רציתי לשאול האם יכול להיות שהוא מתרגם את זה שהיא מסמלת עבורו את כל מה שקורה בגן או שמה אני צריכה להיות מודאגת מכך? יש לציין שגם אם חזר עם נשיכה שנראית של תינוק - לפי גודל השיניים - ואני שואלת אותו מי נשך אותך-הוא עונה לי שוב את שמה של הגננת. שברור מן הסתם שזה לא היא. האם אני צריכה לדבר עם הגננת על כך? ובנוסף לעיתים קרובות הוא בוכה שהוא הולך בבוקר בגן. ומנגד הוא יכול ללכת לאותה גננת לחיבוק ונשיקה. אני ממש לא יודעת כיצד לפעול. אשמח לעזרה תודה

30/01/2009 | 00:01 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום יעל, המחשבה שהילד שלנו יכול להיות מוכה או נפגע ע"י מי שאמור להשגיח עליו מעוררת חלחלה אצל כל הורה. מסיבה זו בדיוק עלינו לבחור עבורם מסגרת חינוכית טובה ומפוקחת, לאחר שקיבלנו המלצות חמות והתרשמנו בעצמנו מהדמויות החינוכיות. אני יוצאת מנקודת הנחה שבחרת עבורו גן טוב וגננת מעוררת אמון וביטחון. עם זאת, מול הספקות שהתעוררו בך (גם אני נוטה להאמין שאין בהם ממש) נדמה לי שאת חייבת לעצמך את הברור עם הגננת, ולו כדי להירגע ולהשיב לעצמך את השלווה והביטחון. בברכה ליאת

02/02/2009 | 09:10 | מאת: יעל

שלום ליאת, האם השיחה עם הגננת לא תיצור אצלה מצב של התגוננות ואנטי כלפי או כלפי בני? האם התשובה שלה לא תהיה מובנת מאליה.? אני חוששת שבני יקבל יחס אחר לאחר השיחה.

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים