שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

28/03/2015 | 21:30 | מאת: שני

שלום רב, יש לי שאלה, לא פעם קראתי ושמעתי, כי עד גיל 5 , השנים הללו מאוד קריטיות במתן אהבה, חינוך, ערכים, תכנים, ידע, וכו' לילד!!! האם ועד כמה זה באמת נכון? והשאלה הנשאלת האם ילד שקיבל עד גיל 5 לדוגמ, את כל הכלים הדרושים, יהיה לו הרבה יותר פשוט אם ובעתיד חווה טראומה כלשהי?

שלום שני, זה נכון שהשנים הראשונות משמעותיות בעיצוב אישיותו של הילד, בבניית התשתית הרגשית שלו, בפיתוח היכולת שלו לוויסות עצמי ורגשי ובבנית תחושת הביטחון שלו בעולם כמו גם בעצמו. יחד עם זאת גם גיל 5 הוא גיל צעיר מאוד, ולילדים בגילאים אלו, וגם בגילאים מבוגרים יותר, יש עוד הרבה מה ללמוד ולקבל מההורים, ועוד "כלים רבים" לרכוש. לגבי ההתיחסות שלך ליכולת להתמודד עם טראומה בגילאים בוגרים יותר. ובכן זה נכון שבמידה מסוימת בני אדם שהצליחו לבנות תחושת עצמי בריאה, יציבה ובטוחה, ושסיגלו לעצמם דרך התמודדות עקבית מחד וגמישה מאידך, יוכלו להתמודד בצורה טובה יותר עם אירועי חיים קשים, אולם היכולת של האדם להתמודד עם טראומה תלויה בגורמים נוספים כמו למשל בסוג הטראומה כמו גם במידת התמיכה שהאדם מקבל בסמוך לחוויה הטראומטית. כל טוב, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים