שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

30/12/2014 | 07:45 | מאת: סקרנית

שלום, מה יכול להסביר נטייה של ילדה מתבגרת לחלום בהקיץ על כך שהיא "מצילה את העולם" או אנשים שהיא מכירה. הכוונה לשלל דימיונות הירואים שבהם היא מתפקדת כגיבורה. תודה

31/12/2014 | 00:13 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום, פנטזיות "גרנדיוזיות" על ניצחונות, תהילה, גבורה הירואית וכוחות-על, יופיעו בדרך כלל אצל אנשים עם תפיסת-עצמי שברירית, שהתפתחה אצלם בעקבות כישלונות (אמיתיים או נתפסים), וחוויות חוזרות של אכזבה, דחייה או היעדר התפעלות מצד הזולת המשמעותי. הפנטזיות הללו משמשות כהגנה מפני תחושת חוסר הערך וחוסר האונים, ומפחיתות את המצוקה שהיא מעוררת. ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים