דליות בשפתיים

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

04/09/2015 | 15:52 | מאת: לחוצה

שלום, אני בשבוע 23 (הריון ראשון) ואתמול הבחנתי ב3 נקודות סגולות בשפה הימנית (הסתכלתי אחרי שכבר כמה ימים קצת מציק לי שם), ונקודה אחת גם בשפה השמאלית. הנקודות בערך בגודל של אפונה וקצת נפוח. חיפשתי קצת באינטרנט וזה נראה כמו דליות :(..... הפתיע אותי מאוד כי אין לי ברגליים ואני נכנסתי להריון במשקל תקין והקפדתי על פילאטיס (עכשיו הפסקתי כי כואב לי). באם אתן מכירות את התופעה? מה אי יכולה לעשות? איך זה אמור להשפיע על הלידה? תודה רבה מראש!

שלום רב, דליות בשפתיים, זאת אכן תופעה מוכרת בהריון, ברוב המקרים זה משתפר ואף עובר לחלוטין אחרי הלידה. אין כל כך מה לעשות בכדי למנוע או לשפר. לעיתים, כאשר יש כאבים חזקים, ניתן להיעזר במשחות, בהוראת רופא כמובן. הסכנה העיקרית , כאשר יש דליות מאוד חמורות הן יכולות להתפוצץ ולדמם במהלך הלידה, אך ב 12 שנות עבודתי כמיילדת, ראיתי את זה רק בפעמים בודדות וכמובן ניתן לעצור את הדימום ע"י תפר במקום. שיהיה המון בהצלחה ולידה קלה אירה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה