השלכות עתידיות של לידת מלקחיים

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

27/10/2013 | 09:23 | מאת: רוני

שלום, השאלה שלי היא בעקבות משהו שמישהו סיפר לי ואני רוצה לדעת אם נכון. אני עצמי או מי מקרוביי לא עבר לידת מלקחיים: האם לידת מלקחים יכולה לעשות שינויים בגוף לא באיזור הרקות. למשל: מפרקים גדולים יותר (DIP בכפות הידיים), שינויים בלסת, שינויים נוספים?

שלום רב, לא כל כך ברור לי האם את מדברת על טראומה עוברית או אימהית בעקבות לידת מלקחים. אצל עובר, במקרים נדירים יכולה להיות טראומה באזור הגולגולת, פנים. לא בכפות הידיים. פעם היו עושים מלקחיים בלידות עכוז, אז יכול להיות שיש סיכוי לטראומות באזור האגן, אך כיום זה כמעט ולא קיים. אצל אמא זה בעיקר פגיעה באזור רצפת האגן אירה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה