בדילמה

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

09/08/2009 | 09:06 | מאת: תמי

אני בשבוע 34 וכרגע גרה ביו זילנד.גם ככה אני בלחץ מלידה בארץ זרה,אז בנוסף המיילדת שלי אמרה שעליי להחליט לגבי חיסון ויטמין k. יש לי כבר 3 בנות שנולדו וחוסנו בארץ ומעולם לא שמעתי על החיסון הזה. מטרידים אותי מחקרים המראים על סיכון ללוקמיה בעקבות מתן החיסון.אם המחלה הזו של קרישת הדם כל כך נפוצה אצל יילודים איך זה שבארץ לא מחסנים. אנא עזרו לי להבין במה העניין כדי שאוכל להפסיק להתחבט בעניין ולהגיע להחלטה נכונה.

שלום תמי, יכול להיות שלא ידעו אותך , אך בארץ לאורך כל השנים כל ילוד מקבל חיסון של ויטמין K , על מנת למנוע דימומים שיכולים להתרחש אצל ילודים אחרי הלידה. כך שכמעט ואין לי ספק שילדייך קיבלו את החיסון, שהוא ללא תופעות לוואי וגם בלידה הנוכחית אין שום בעיה שתינוקך יקבל חיסון זה. בהצלחה, אירה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה