התקצרות צוואר הרחם?

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

12/06/2012 | 22:30 | מאת: פיל

שלום רב לפני כשבועיים בבידקה שגרתית נמדד אורך צוואר רחם 4.4. הייתי אז בשבוע 20. כיום, בסקירת מערכות מאוחרת (שבוע 22), וע"י בודק אחר, נמדד אורך של 3.7 ס"מ. ממה נובע הפער הזה? ממכשירים שונים? בודק שונה? או שמא זו התקצרות? כיצד בכלל נמדדת התקצרות? לתשובתכם אודה

שלום רב, הפער בהחלט יכול להיות מוסבר ע"י שוני בבודקים ושוני במכשירי אולטרא-סאונד. אך גם האורך השני הוא בגדר הנורמה. על מנת לדעת האם מדובר בקיצור צוואר הרחם יש צורך במעקב.ממליצה לך לגשת עם התוצאות לרופא נשים המטפל שלך לצורך בדיקה והדרכה. אירה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה