לקראת לידה- בחששות

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

16/01/2012 | 11:55 | מאת: אביבית

הלידה הראשונה שלי הייתה לי קצת טראומתית, גם לפני, תוך כדי ואחרי. לא הגעתי מוכנה בכלל, ברור שעכשיו אני יודעת יותר טוב למה לצפות אבל רציתי לשאול כמה שאלות. שמעתי שיש תכשירים לטיפול בתפרים שכדאי לקנות לפני ההגעה לבית החולים, אשמח לשמוע במה מדובר? בעלי בקבע, פעם שעברה לקח לו זמן להגיע, אני מפחדת שזה ייקרה שוב ורוצה להימנע מלהיות לבד, מצד שני אני לא יודעת עד כמה זה נכון שאמא שלי תהיה שם, חוששת שהיא רק תלחיץ אותי עוד יותר...והכי אני מפחדת- מההתמודדות שאחרי הלידה, עם 2 ילדים, איך אני אתפקד שיש לי גם בן לדאוג לו...

שלום רב, אני מבינה את החששות, אך לצערי לא אוכל להפיגן . את צריכה לאסוף את המערכות התמיכה הזמינות ולהיעזר בהן גם בימים אלה וגם בימים ראשונים אחרי הלידה עד שתרגישי מוכנה להתמודדות. חוץ מזה יכול להיות שתראי שאת מסתדרת לבד. את יכולה להיעזר גם באנשי מקצוע. אולי כדאי לשקול קורס הכנה ללידה (אפילו שזאת לידה שניה), אפשר להיעזר באחות טיפת חלב לאחרה לידה ולקבל ממנה תמיכה והדרכה. לגמי תכשירים לטיפול בתפרים, לא הייתי ממהרת לקנות שום דבר, כי יכול להיות שלא יהיו תפרים, ואם יהיו , אז הטיפול הכי טוב - שתיפות מרובות ושמירה על הגיינה. תבואי לחדר לידה עם אדם שנוח לך במחיצתו ונעים, לפחות עד לגרע שיגיע בעלך. בהצלחה ולידה קלה,אירה

18/01/2012 | 13:06 | מאת: מאיה

גם אני מאוד יכולה להבין את החששות...אני מסכימה עם אירה, עם כל מילה. אני בהריון הראשון עשיתי קורס הכנה ללידה והרגשתי שזה היה משתלם (בעיקר לבעלי...) הכי חשוב בעיניי במיוחד שפתאום יש לך 2 ילדים לטפל בהם והגדול גם יצטרך את התשומת לב שלך, זה להיעזר במשפחה או חברים קרובים, שיתנו לך זמן מנוחה וזמן one on one עם הגדול...וההתמודדות מפחידה וגדולה אבל את תעברי את זה כמו כולם...אגב ממליצה לך בחום לקנות כבר עכשיו פורמולה של זן צמחים שנקראת after birth, שעזרה לי להתאושש, היא ואמא שלי, ולוקחים אותה בתקופה הכי קריטית-כחודש וחצי אחרי הלידה. שיהיה רק טוב...

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה