שימור דם טבורי, כדאי?

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

05/05/2009 | 18:23 | מאת: למ

שלום רב, אנחנו מתקרבים ללידה ראשונה ורצינו לדעת האם ישנם חסרונות בשימור דם טבורי. שמענו מחברים (וייתכן שלא כך הדבר) שבמידה ולא מבוצע התהליך, התינוק נשמר זמן מה מחוץ לרחם מחובר עדיין לאם ובשלב זה הוא מקבל נוגדנים מחבל הטבור וכאשר מבוצע תהליך השימור עם יציאתו החוצה מהרחם של העובר, חותכים את חבל הטבור והעובר לא מקבל נוגדנים הכרחיים. רצינו לדעת האם התהליך מומלץ והאם ישנה אמת בדברים ששמענו?

שלום רב, מדובר כאן בשני סוגיות: האחד: ניתוק חבל טבור, אכן יש אנשים שמבקשים להשהות את ניתוק חבל הטבור כמה שאפשר, אך לא לצורך העברת נוגדנים, אלא באמונה שהדבר ימנע אנמיה אצל עובר ודברים נוספים. בעיקרון, מספיק לחכות למטרה זו 3-4 דקות ועדיין ישאר דם לצורך האיסוף. דבר שני: איסוף דם טבור לצורך שמירתו. מומלץ לשמורו אם יש במשפחה מחלות דם או אם אתם מעוניינים רק לצורך "ביטוח ביולוגי" ויש באפשרותכם מבחינה כלכלית. אין חסרונות או נזקים בפעולה זו, אלא רק ה"סיכון" שלא תשתמשו בו. בהצלחה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה