כמה שאלות

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

01/01/2011 | 22:38 | מאת: רחלי

עברתי ניתוח קייסרי לפני 4 חודשים מכייון שהילדה לא הצליחה לעבור את הספינות, איך אני יכולה לדעת אם בלידה הבאה תהיה לי את אותה הבעיה? האם אפשר לדעת זאת לפני שאני נכנסת להריון נוסף? ואיך אפשר לדעת אם החתך ברחם היה אורכי/רוחבי, למטה או למעלה? ושאלה אחרונה אני יודעת "שממולץ" להמתין שנה עד להריון הבא האם אפשרי להיכנס להריון שוב אחרי חצי שנה כשיודעים בוודאות שהלידה הבאה תהייה קייסרי?

שלום רב, אין שום דרך לדעת מה יהיה בלידה הבאה שלך לא לפני ההריון ולא במהלכו. ניתן לנסות להתחיל את התהליך כלידה רגילה, תוך ידיעת הסיכונים הנלווים והבנה שבכל רגע את עלולה להגיע לחדר ניתוח, אך בהחלט אפשרי ללדת בלידה נרתיקית,זה רק תלוי בהרבה גורמים. סוג החתך ברחם צריך להיות מצוין במכתב שחרור שלך מהבית חולים ואם זה לא מצוין את יכולה לגשת לארכיון בית החולים, להזמין את התיק ולראות שם, כמובן שזה מלווה בתשלום וביורוקרטיה. אין המלצה גורפת לפרק זמן שיש להמתין עם הריון נוסף לאחר ניתוח, אך ידוע שסיכוי לקרע ברחם בלידה עולה במקצת אם זה קורה עד 18 חודשים מהלידה בניתוח קיסרי. אם הולכים לניתוח מוזמן זה פחות משמעותי,אך כדאי להתיעץ עם רופא נשים שלך, כי יש הרבה גורמים נוספים. בהצלחה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה