כאב ביחסי מין לאחר לידה

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

12/12/2010 | 17:42 | מאת: טלי

שלום רב, ילדתי בלידה רגילה לפני כחודשיים. סבלתי מקרעים פנימיים וחתך חיצוני אחד, ובעקבות כך תפרים רבים. זמן ההחלמה לקח כחודש. אתמול לראשונה ניסיתי לקיים יחסי מין, אך לא יכולתי להמשיך כיוון שרק בתחילת החדירה הרגשתי צריבה חזקה, תחושה כאילו הכל נקרע שוב, וההרגשה היתה שאין סיכוי שמשהו נכנס לשם..האם זה טבעי, האם זה משהו שעתיד לעבור עם הזמן, או שכך יהיה מעכשיו והלאה ויהיה עליי להתמודד עם זה כך?

שלום רב, כאבים בזמן קיום יחסי מין לאחר לידה, זאת תופעה שקיימת, במיוחד אחרי לידות טראומטיות. יכול להיות שבגוף שלך צריך עוד קצת זמן להחלים, יכול להיות שכעבור חודש חודשיים המצב ישתפר. תשתפי את בן זוגך, שיהיה רגיש למצב והיה עדין יותר בזמן החדירה, כמו כן ,לוודא שאת מגורה מספיק ורפוייה בזמן חדירה ואם יש צורך להשתמש בחומרי שיכה שיעזרו בעת החדירה. אני ממליצה לך לפנות לרופא נשים לצורך בדיקה גניקולוגית, כי לעיתים יש צורך בתיקון פלסטי של הנרתיק על מנת לטפל במצב. בהצלחה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה