שאלה

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

25/10/2010 | 21:12 | מאת: רחל

אני כרגע בשבוע 39 הריון מס' 2 שאלתי היא האם מקובל אחרי הלידה לקבל זריקה לכיווץ הרחם בלידה שניה? אשמח לדעת על מדיניות בית החולים בארץ בנוגע לזריקה תודה מראש רחל

שלום רב, אוכל לספר לך על המדיניות בבית חולים הילל יפה, בו אני עובדת. מקובל לתת אחרי לידה תרופות לכיווץ הרחם כרוטינה, אך אם מסיבה כלשהי, את לא מעוניינת, תמיד אפשר לדון בנושא זה עם המיילדת, כי אי אפשר לתת לך בכוח משהו שאת לא רוצה. אם תהליך הלידה היה תקין, ללא גורמי סיכון וללא דימום מוגבר לאחר מכן, אפשר להסתפק בהנקה, למשל, תוך כדי מעקב דימום צמוד, אך ,אם היו בעיות כלשהן, לא כדאי לקחת סיכונים מיותרים. בהצלחה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה