איסוף דם טבורי

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

14/03/2009 | 10:42 | מאת: ליאת

הי יש לי כמה שאלות: כמה שניות אחרי שהתינוק נולד מנתקים או חותכים את חבל הטבור כדי לאסוף דם טבורי בדרך כלל? אם יש השעיה של חיתוך חבל הטבור, מהי כמות הזמן שאפשר להשעות ושזה עדיין יהיה אפשרי לאסוף מנה שימושית של דם טבורי? ולבסוף, מה דעתך על מחקרים שמראים יתרונות של השעית חיתוך החבל לפחות ל 30 שניות עבור התינוק אפילו בלידה תקינה, כמו לדוגמא מניעת אנמיה? תודה מראש, ליאת

שלום ליאת, לרוב, בלידה ללא סיבוכים, שבה אין צורך בניתוק מיידי של חבל הטבור על מנת לטפל בילוד, לוקח כחצי דקה עד דקה שמתנתקים את חבל הטבור, לאחר מכן אין שום בעיה , לרוב, לאסוף את הדם הטבורי.לגבי מניעת אנמיה ביילוד מדברים על המתנה של כ 4-5 דקות לאחר הלידה עד לניתוקו ויש המדברים אפילו יותר זמן ,עד להיעלמות הדופק בחבל הטבור.מה שהמחקרים האחרונים מראים, זה שאין בעיה לעקב את הניתוק , מה שחשוב שהילוד ישאר באותו גובה עם השלייה, כלומר אם את רוצה שתינוקך יונח על גופך מיד לאחר הלידה אז לא מומלץ לעקב את הניתוק. בנוסף לכך, לדעתי, בהמתנה ארוכה מדי עד לניתוק לא ישאר מספיק דם לצורך האיסוף.

14/03/2009 | 23:45 | מאת: גלית

אני בלידה הקודמת גם השהיתי חיתוך חבל הטבור וגם עשיתי איסוף של דם טבורי ולא היתה בעיה בכלל.

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה