משקל עובר

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

28/07/2010 | 12:17 | מאת: ליאת

שלום! אני בשבוע 31 בהריוני הרביעי. בכל ההריונות שלי תמיד שינו לי את תאריך מחזור אחרון כי העובר היה גדול בשבוע וההתפתחות היתה תקינה ומשקלי הלידה תקינים. הפעם גם שינו לי את תאריך המחזור מה 28/12/09 ל 22/12/09 והכל היה בסדר עד שבוע 23. ואז בסקירה השניה פתאום העובר היה קטן בשבוע מתאריך המחזור האחרון והרופא שבדק אמר לי שצריך לבדוק ולראות. אמרתי זאת לרופא שמטפל בי אך הוא לא התרגש. הוא מבקש שאבוא אליו פעם בשישה שבועות. פעם אחרונה שהיתי אצלו הייתי לפי המחזור המעודכן בשבוע 29.4 ומשקל הובר היה 1100 גרם. הוא אמר לי שהכל בסדר ושהעובר קטן ולא חייב להיולד גדול (משקלי הלידה הקודמים שלי: 2980,3100,3982 מהקטן לגדול). ושוב קבע לי תור בעוד 5 שבועות. האם עלי לדאוג? האם זה אומר שהתפתחות העובר לא בסדר? האם זה נובע מתזונה שלי או משהו שאני לא עשיתי בסדר במהלך ההריון? אנימוטרדת מאוד ואודה על כל תשובה. בברכה, ליאת.

שלום רב, תאריך וסת נקבע ומתוקן (אם יש צורך) לפי אולטרא סאונד שבוצע בתחילת ההריון, בערך עד שבוע 14.אם העובר קטן, אין אומר הדבר שהוא לא בסדר, מתחילים לעשות בירור מקיף יותר אם יש פער של שבועיים לפחות בצמיחת העובר. תמשיכי במעקב אצל הרופא המטפל, הוא ינחה אותך להמשך מעקב לפי הצורך. התפתחות העובר, לא קשורה למשהו שאכלת או עשית,אלא אם כן את סובלת מתת תזונה או מחלות רקע שלא מאוזנות, כגון יתר לחץ דם או סוכרת. בהצלחה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה