זרוז דחוף!!!

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

10/06/2010 | 19:14 | מאת: ממ

אני בשבוע ה-41. ביצעתי היום מוניטור והכל היה תקין..למעט עליה של דופק לשתי שניות לסביבות 200 והתייצבות. הרופא המליץ, כי בגלל השבוע המתקדם שאקח זריקת זרוז..ולטענתו עדיף לקחת את הזריקה בשבוע זה ולא בשבוע 42 בו יש יותר סיכון. אני שמעתי מכל משפחתי ונשים אחרות חוות דעת הפוכה..בה בשבוע 42 לוקחים זרוז ולא צריך לקחת סתם זריקה אם אין מצוקה לאם או לעובר. אשמח לדעה בנושא...ובהקדםםםםם!!!

שלום רב, לא ציינת באיזה מספר לידה מדובר והאם יש פתיחה צווארית, שאלו הם קריטריונים חשובים, כאשר שוכלים זירוז. אם העובר מרגיש טוב, וכל הבדיקות תקינות, אפשר לחכות עוד מספר ימים ואם לא תלדי , אז לקבל זירוז. מצד שני, אם יש איזשהי בעיה במעקב או שיש תנאים טובים לזירוז לידה, ניתן לקבל זירוז כבר עכשיו . כדאי לך מאוד להתיעץ עם הרופא המטפל, שמכיר את ההיסטוריה שלך. בהצלחה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה