שלייה ברמה 3 שבוע 28

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

05/02/2023 | 10:01 | מאת: דוד מילר

בבדיקת הU.S שליה ברמה 3 משבוע 28, הפנו אותנו למעקב סיכון גבוה, אך מלחיץ, אודה למידע רפואי בנושא, תודה גדולה!

שלום רב, בשביל לענות לך באופן מדויק על שאלתך, כדאי לראות את תוצאת הבדיקה עצמה ובכללי ממליצה לך להתייעץ עם רופא הנשים המטפל שלך שמלווה אותך בהריון. אם ובמידה הכוונה לדרגות הזדקנות השליה, אז זה הולך ככה: כמו כל איבר בגופינו גם השלייה מזדקנת. כיוון שאורך חיי השלייה הינו 9 חודשים, בסוף החודש התשיעי יש לנו לרוב שלייה זקנה ולכן הסיכון בהמשך ההיריון מעבר לחודש התשיעי. את תהליך ההזדקנות ניתן לראות באולטרה סאונד והוא מחולק ל ארבעה שלבים: דרגה 0 עד דרגה 3. דרגה 0 – מאופיינת במבנה חלק אחיד ואפרפר של השלייה, וגבול חד וחלק בין השלייה לשריר הרחם. דרגה זו ממשיכה בערך עד לשבועות 16-18 דרגה 1 – אופיינית לשבועות 18-29 ומאופיינת ע"י הופעת נקודות לבנות לא סדירות בתוך השלייה, וגבול שלייה לא סדיר. הנקודות הלבנות הן למעשה הסתיידויות. דרגה 2 – מופיעה סביב שבוע 30 ומאופיינת ע"י קוים קטנים לבנים , מעין פסיקים והסתיידויות רבות יותר בגבול השלייה. דרגה 3 – אמורה להופיע רק החל מהשבוע ה-39 והלאה, ומאופיינת ע"י הסתיידויות גדולות ורבות הנראות כמעגלים המחלקים את השלייה לאזורים נפרדים. שכיחותה של דרגה זו גבוהה יותר בקרב נשים מעשנות, או כאלו הסובלות מיתר לחץ דם. שוב ברצוני להדגיש שמכיוון ואינני רואה את תוצאות הבדיקה , לא יכולה לענות על שאלתך בצורה מדויקת יותר

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה