שבוע 37 האם זה צירים?

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

13/09/2022 | 19:54 | מאת: ג'וי

שבוע 37 מהבוקר קמתי עם כאבי מחזור עמומים- לא כאבי תופת רק מעצבן.... מאז אחרי הצהריים: כל 5-6 דקות הבטן מתעגלת ומתקשחת, כואבת אבל לא נורא... זה נמשך דקה עד דקה וחצי. האם זה צירים? כמה צפוף צריכים להיות כדי ללכת לביה"ח? אשמח לתשובה זריזה

הי ג'וי, סליחה על התגובה המאוחרת, מעניין אם ילדת או עדיין לא. ככל הנראה כן, מדובר בצירים. לא בהכרח שהצירים האלה יביאו ללידה. בדרך כלל אנחנו מדריכות את היולדות לעקוב אחרי ההתכווצויות וכשמרגישים 3 עד 5 צירים ב 10 דקות המשך שעה לפחות אז כדאי לגשת להיבדק. אף אחד לא יכול לדעת איך הגוף שלך יגיב. אלו יכולים להיות הצירים המדומים- שאינם מביאים ללידה. או הצירים יכולים להתגבר להיות צפופים יותר וכואבים יותר וכך תתפתח הלידה ויש גם אחוז מסוים של נשים שיכולות להגיע לתהליך לידה מתקדם כאשר הן מרגישות רק קצת אי נוחות. לכן, במידה וטרם ילדת ממליצה לך לגשת להיבדק או כאשר צירים כואבים ובאים בעקביות או גם אם לא, רק על מנת שלא תהיי בלחץ ותדעי מה המצב. תיבדקי במיון ומקסימום תוכלי להשתחרר לביתך שיהיה המון בהצלחה, לידה קלה

27/09/2022 | 22:42 | מאת: ג'וי

היי אירה כן ילדתי :-) לקח כמה ימים, אבל מסתבר שהיו אלה צירים אמיתיים, בשלב הלטנטי תודה!

איזה כיף לדעת, תודה שעדכנת המון המון מזל טוב שנה טובה וגמר חתימה טובה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה