מוניטור עוברי חד שבועי

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

12/07/2022 | 17:01 | מאת: טל

הי , אני שבוע 36. במעקב סוכרת הריון מאוזנת דיאטה התחלתי מוניטורים חד שבועי משבוע 34. שמה לב שקו הבסיס ב3 המוניטור שעשיתי שונים. פעם ראשונה היה כ140 פעם אחרי 130 והיום כ120 , האם דופק עוברי לא אמור פחות או יותר לשמור על אותו בייס ליין? . האם מפעם לפעם קוי הבסיס משתנים? כמו כן פעם אני רואה שרשום באינטרנט כי דופק עוברי תקין נע בין 120-160 ופעמים אחרות 110-160. זה הבדל גדול במידע מה הנכון? האם זה שקו בסיס שלי 120 שהיה שבוע שבועיים קודם גבוה יותר מסמל משהן ויש מקום לדאגה חס וחלילה ? חוץ מזה יש האצות , ווריאביליות תקינה תודה לאל. תודה

הי טל אכן קו בסיס תקין בניטור עוברי במועד הנו בין 120-160, אך אנו מתייחסים גם לקו בסיס מעל 110 כאל תקין בהנחה וכל הפרמטרים הנוספים הינם תקינים. לא מדובר בהבדל "גדול" במידה, כי על מנת להעריך את תקינות הניטור העוברי יש עוד פרמטרים ולא רק קו בסיס. קו בסיס לא חייב להיות אותו דבר כל פעם. האם אצלך כל הזמן יש את אותו הדופק? גם לעובר יש שעות ערנות ושעות שינה. בנוסף לכך, ככל ששבוע הריון צעיר יותר, הדופק מעט מואץ יותר. שיהיה המון בהצלחה, אירה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה