השלמת סיבוב הראש באגן - סאטורות בטרנברס

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

07/05/2022 | 17:21 | מאת: אור

מה מומלץ לבצע במהלך הלידה ע''י המיילדת/יולדת על מנת לא להגיע למצב זה, או במידה וקורה מה עושים כדי לקדם את הלידה? האם אפידורל משפיע על זה?

שלום רב, זאת שאלה מצוינת. אכן, לעיתים רחוקות אפידורל יכול לגרום לכך שהעובר אינו משלים סיבוב, אך זה יחסית לא שכיח, הרי אלפי נשים מצליחות ללדת ללא כל קושי בעזרת שיכוך אפידורלי. מעבר לכך יש סיבות רבות ומגוונות, אשר יכולות להביא למצב זה. הכי טוב זה התניידות, אך ההתניידות מוגבלת בגלל האפידורל. ניתן לשנות תנוחות במיטה- להסתובב מצד לצד, להיהפך על הברכיים, במידה ויש תחושה ברגליים, לעשות שיקשוקי אגן במיטה, סיבובים עם הרגל ועוד. חשוב להבין שגם זה לא בהכרח יעזור. שיהיה המון בהצלחה אירה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה