תפר שירודקר -pjsho uatku,

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

03/02/2022 | 11:41 | מאת: ריקי

שלום לפני 7 שנים עברתי תפר מקדונלד הרואי בשבוע 20 וילדתי בלידה רגילה בשבוע 40 תינוק במשקל 4100 ונקרעתי דרגה 3A ואמרו לי שבלידה הבאה אצטרך לעשות שוב תפר צווארי וכנראה גם ניתוח קיסרי . כעת אני בהריון עם תאומים, שבוע 26 עם תפר מסוג שירודקר, ואני מוטרדת מאד מהפחד שח"ו יהיו לי צירים מוקדמים ועוד יהיה לי את התפר, מה יעשו אז? הרי צריך לפתוח אותו בהרדמה מלאה (זה מה שאמרו לי ואני מפחדת שזה יקרה ללא הרדמה מלאה כי זה תפר עמוק ומאד כאב לי אחרי שעשו לי אותו..) ואיך יפתחו לי בהרדמה מלאה אם כבר יהיו לי צירים חזקים? ועוד שאלה, האם זה נכון שמיד אחרי שפותחים את התפר הזה יש סיכוי גבוה שתתפתח לידה? בקיצור, אני צריכה תשובות, הסברים והרגעה... תודה :)

שלום רב, את שואלת שאלות מאוד נכונות והלחץ שלך בהחלט מובן. לגבי התפר הצווארי: אכן, ברגע שמתחילים צירים יש להסיר את התפר מחשש שהצירים יגרמו לקרע בצוואר הרחם. לכן, במידה ואת מרגישה צירים עליך לפנות למיון יולדות לבדיקה והערכה. יסירו את התפר במידה ויורגש לחץ עליו. נכון הדבר שבחלק מהמקרים, אחרי הסרת התפר יכולה להתפתח לידה. לגבי ההרדמה בעת הסרת התפר- מרבית התפרים הצוואריים ניתן להסיר די בקלות וללא הרדמה, אך אל תדאגי, אם יש צורך בהרדמה ירדימו אותך. לא יודעת עד כמה הצלחתי להרגיע אותך, אבל חשוב שתקפידי על שתיה מרובה ומנוחה, המטרה שלך להתקרב כמה שיותר למועד וכמובן בכל חשש לפנות לבדיקה שיהיה המון המון בהצלחה אירה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה