לימודי סיעוד ומיילדות

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

11/04/2021 | 10:50 | מאת: יפית

שלום, שמי יפית מאז הלידה שלי אני לא מצליחה לחשוב על שום דבר אחר חוץ מהעובדה שאני רוצה להיות מיילדת! החוויה של הלידה פשוט גרמה לי להבין שאולי סיעוד זה העולם שלי! אני אוהבת אנשים ואני חושבת שזה יכול להתאים לי מאוד לעבוד בתחום הזה. אך יש משהו שקצת מטריד אותי, אני תוהה איך אני אתמודד עם מוות, מראות קשים וכד'. וכשאגיע למטרה ואהיה מיילדת אני תוהה איך אתמודד עם לידות שקטות או אפילו מוות של היולדת אני מניחה שזה משהו שמפתחים אליו חסינות אך אני באמת תוהה אם אני אצליח לעשות את ההפרדה בין העבודה לבין החיים האישיים שלי , שזה לא ישפיע עליי ברמה כזאת שזה יהרוס לי את החיים! אבל מצד שני אני חושבת שיש כל כך הרבה טוב במקצוע הזה וכל כך הרבה סיפוק וזה החלק היותר חשוב! אני יכולה לעזור לאנשים ברגעים הכי משמחים והכי קשים שלהם ! אין סיפוק כזה! אבל אני רוצה להיות בטוחה עם עצמי שהחלק הפחות נעים בעבודה לא יגרום לי לטראומה. איך מתמודדים עם זה? יש טיפולים? מדברים על הדברים? אם זה מטריד אותי כבר מעכשיו יכול להיות שאני לא מתאימה לזה?

הי יפית, איזה מהממת את! חייבת לציין שיש לא מעט נשים שהלידה היוותה עבורן תפנית בחיים שהחליטו להיות מיילדות אחרי זה תראי, את נוגעת בנושא מאוד חשוב. לצערי אין לי תשובה טובה וחד משמעית עבורך. למעט העובדה שהמוני אנשים עובדים במקצוע ומתמודדים היטב עם האתגרים העומדים בפניהם. אכן זה לא פשוט, אך הצד החיובי, המעצים של המקצוע הוא הרבה יותר מהאירועים הקשים הבודדים. נכון שאנחנו מתמודדות עם אירועים קשים , עם זאת, רק אחוז קטן מאוד של המיילדות מפתח על רקע זה פוסט טראומה, הרוב מתמודדות היטב. הרי גם בחיים יש אירועים חיוביים וכך גם קשים ושליליים. אכן, אנחנו מדברות על זה לא מעט בינינו וכך עוזרות אחת לשניה להתמודד, ישנן סדנאות תמיכה ופיתוח חוסן. ואני דווקא חושבת להיפך, אם את מוטרדת מהדברים האלה מבחינתי זה מעיד דווקא על ההבנה היותר עמוקה של מהות המקצוע ולא רק לחלץ תינוקות חמודים.. שיהיה המון בהצלחה, אירה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה