שמירת תיק ברשומות הרפואיות בקופת חולים

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

06/07/2012 | 09:15 | מאת: יוסי

בוקר טוב! בבקשה ענו לי על הנושא הבא: נניח עברתי לפני 7 שנים מקופת חולים אחת לקופת חולים אחרת. למשך כמה שנים מיום עזיבתי את הקופת חולים הישנה ,הקופת חולים הישנה מחוייבת לפי חוק לשמור את התיק הרפואי שלי לפני מחיקתו? האם זה 7 שנים או 10 שנים או אולי יותר? האם במציאות הם שומרים על התיק יותר מהזמן שנקבע בחוק? תודה מראש,העניין חשוב לי מאוד יום נעים

08/07/2012 | 11:43 | מאת: עו"ד ד"ר אבי רובינשטיין

יוסי שלום וברכה, ישנם כללים שונים ותקופות שונות של שמירה על רשומה רפואית, הכל לפי סוגו וטיבו של התיעוד הרפואי. בפועל, במוסדות ציבוריים בדרך כלל נשמר התיעוד זמן רב, אפילו יותר ממה שקבוע בתקנות ובייחוד מאז הפכו רבים מהתיקים לממוחשבים. נציין כי אנו קיבלנו במהלך השנים חומר רפואי אף מלפני עשרות שנים. ברור שישנם מקרים בהם חומרים אינם נשמרים מסיבות שונות - טעויות ותאונות כאלה ואחרות - כאשר המשמעות המשפטית של אי שמירת התיעוד תלויה בכל מקרה לגופו. בברכה, אבי רובינשטיין, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית