טיפול שיניים

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

04/07/2012 | 20:35 | מאת: דולב

לפני בחודש טיפלתי בשיניים במרפאה פרטית(מרפאה של בית חולים,עם שם טוב ואני מאוד מרוצה מהטיפול),בביקורת שגרתית שעשיתי בקופת חולים(לא אותה מרפאה שטיפלתי בה),הרופא הבודק החליט שאני צריך לעשות סתימות חדשות בכל הפה וכתרים אחרי שכבר טיפלתי חודש לפני כן. החלטתי לבדוק את אמיתות הדבר והלכתי למרפאה שלישית ששם נבדקתי ונאמר לי שהכל תקין ושאין צורך בטיפול. יש לציין שיש לי ביטוח של שיניים של קופת חולים(לא נזכיר את שמה ) אלו הן השאלות שלי :1.האם יכול להיות שהרופא שינים של הקופת חולים מקבל הנחיה מהממונים עליו להציע כמה שיותר טיפולים על מנת שהמרפאה תקבל את הכסף מהביטוח? 2.איך יכול להיות דיעה כ"כ קיצונית בין רופא אחד לרופא אחר?(וזה לא הבדלים מזעריים,השוני בין החווות דעת ככ גדול שהטיפול שהוצע לי אחרי הנחה הוא כמעט 6000 שקל) 3.האם יש איזה מוקד לתלונות הציבור שאפשר להתלונן כי הרי יש שתי אופציות או שהרופא לא מקצועי בעליל או שהוא מקצועי אבל לא אמין וקופת החולים נותנת לאדם בריא טיפולי שינים וסתימות נוספות רק על מנת למשוך ממנו ומהביטוח כסף.. זה ממש מקומם.. האם יש מה לעשות?

05/07/2012 | 09:14 | מאת: עו"ד ד"ר אבי רובינשטיין

דולב שלום וברכה, המקרה אותו אתה מתאר אכן מעורר תהייה. אם הדברים הם אכן כך, נראה שמדובר בפערים גדולים בין חוות הדעת של רופאי השיניים. ניתן לפנות לנציבות תלונות הציבור בקופת החולים בבקשה כי הדברים יבדקו. בהצלחה ובריאות שלמה, ד"ר אבי רובינשטיין, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית