טופס הסכמה לניתוח

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

11/06/2012 | 18:00 | מאת: אמיר

מה הסיבה לכך שחולה המגיע לניתוח אינו מקבל את טופס "הסכמה לניתוח" מבעוד מועד כדי שיוכלו לעיין, להתייעץ ולשקול? מדוע לא מצרפים את "טופס ההסכמה" למסמכים המצורפים שהחולה מקבל עם קביעת התור לניתוח כך שעם ההגעה החולה יגיע עם טופס חתום לאחר שעיין וקרא , הבין על מה חתם ואף יוכל לשאול שאלות טרם הניתוח. עם הגעתי לניתוח , שניות לפני שנשכבתי על המיטה "דחפו" לי את הטופס מבלי שום הסבר , לא על התהליך , לא על הסיבוכים האפשריים וכד'. חרד ולחוץ חתמתי ונשכבתי. האם יש אחיזה לטופס זה כאשר כל תהליך ההחתמה הוא מעוות ולקוי כל כך ?

12/06/2012 | 14:53 | מאת: עו"ד ד"ר אבי רובינשטיין

אמיר שלום רב, תיאורך אינו משולל יסוד וברור כי יש מן האמת בדברים. ישנם מקרים של ניתוחים לא דחופים, מתוכננים, לפניהם מסבירים לחולה את הסיבוכים והסיכונים הצפויים בניתוח ומציעים לו את כל אפשרויות הטיפול טרם לניתוח. אולם נדמה כי עדיין הרופאים לא הטמיעו את הדברים במלואם. פסיקת בתי המשפט קובעת כי ההסבר המלא הוא המהותי ולאו דווקא הכתוב בטופס ההסכמה. ככלל, אם החתימה על טופס ההסכמה נעשית על מיטת הניתוח כפי שאתה מתאר, ללא הסבר מלא וראוי טרם לכן, הרי שאין לכך משמעות של ממש והדבר לא יכול להוות את ההסכמה הנדרשת. בברכת בריאות שלמה, ד"ר אבי רובינשטיין, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית