כתבה בYNET ( מהיום 3.6.12 )

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

03/06/2012 | 23:26 | מאת: נטלי

עורכי הדין רובינשטיין יקירביץ שלום רב. מקריאה באתר האינטרנט YNET . פורסמה כתבה על הצעת חוק: המדינה תפצה תינוקות שנולדו עם מום.ללא צורך בתביעת רשלנות. נקבע עוד כי וועדה תקבע את גובה הפיצוי. ( האם אין מלכוד? ) מה דעתכם בנושא? האם זהו חוק מסוכן , שיכול לפגוע קשות הן בעורכין העוסקים בדיני נזיקין , והם במטופלים שוועדה תקבע את סכום הפיצוי? ולא בית משפט שהוא גוף נייטרלי? למיטב הבנתי החוק אמור להיות מאושר השבוע ע"י הכנסת. מה עם תביעות שעת מנוהלות בבתי משפט? אשמח לקבל תשובתכם בנושא. בברכת בריאות ויום טוב, נטלי.

06/06/2012 | 19:10 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

לנטלי שלום רב, הפרסום לא מספר את מלוא התמונה, כיון שלמעשה עומדים לפגוע בציבור ענק של נפגעים מרשלנות רפואית בלידה, כך שתבוטל עילת תביעתם ואם בכלל יתקבל תשלום מזערי, שאף אחד עוד לא קבע או הבטיח אותו, לילדים שנולדו עם מומים. יש להלחם בחוק עד חורמה, כי ברור שבמדינה שלנו אין סיכוי לפיצוי ממשי, אלא בתביעות ספציפיות בבית המשפט. בברכה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית