חישוב % נכות.

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

28/05/2012 | 21:19 | מאת: נטע

ד"ר רובינשטיין - עו"ד יקירביץ שלום רב. אשמח אם תעזרו לי להבין מהו % הנכות שנקבע לי . הוגשה תביעה, צורף 4 חוות דעת ב-3 נקבע נכות, להלן: נכות ח"ד שיקומית - 65% נכות ח"ד נוירולוגית - 65 % נכות ח"ד נוירופסיכולוגית -50% מהו ה % הנכות הסופי? (180%? אין היגיון , נכון?) מתביישת להטריד את עו"ד בשאלה זו. יום נפלא , נטע

29/05/2012 | 23:42 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

לנטע שלום וברכה, אני מבין כי הוגשה תביעה בשמך, ולכן השאלה צריכה להיות מופנית לעורך דינך, שהוא האדם הנכון והמתאים לענות עליה. באופן כללי דרך חישוב הפיצויים בבית המשפט לצורך חישוב הנכות הרפואית היא דרך של שיקלול, דהיינו - אם לאדם יש 10% נכות בתחום מסוים, הרי שאם יש לו נכות נוספת של 10% לא מחברים את אחוזי הנכות אלא משקללים את הנכות הנוספת, אל מול "אחוזי הבריאות" שלו. כלומר, ה10% הנוספים ישוקללו מתוך 90% שנותר "בריא" - ולכן יווספו רק 9%, כך שנכותו המשוקללת הינה 19%. בחישוב זה התעלמתי מהשאלה האם אחוזי הנכות שקבעו המומחים השונים הם חופפים, או שניתנו למעשה אותם אחוזים על אותם רכיבים. כך למשל, בדרך כלל מומחה השיקום רק חוזר על מה שנקבע על ידי המומחים בתחומים השונים ולא נכויות נפרדות, אך במקרה שלך, חייבים לקרוא את כל חוות הדעת לעומק וכדאי, כאמור להתיעץ עם עורך הדין המטפל בתיק. בהצלחה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית