רשלנות במקום העבודה

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

23/05/2012 | 23:06 | מאת: ערן

שלום רב , במקצועי אני עובד ייצור וכן מקליד נתונים למחשב כ- 4 שעות ביום ,סובל מתסמונת תעלה קרפאלית דו- צדדית חמורה מזה 10 שנים . ועדה רפואית של ביטוח לאומי קבעה לי דרגת נכות של 19% לצמיתות והכירה בפגיעה כתאונת עבודה. אני שוקל להגיש תביעה כנגד המעביד מבקש לשאול מס' שאלות : 1. אני צריך להוכיח רשלנות המעביד בעבודה בגין תנאי העבודה, אופי העבודה וכו' ? 2. חוסר הדרכות בנושאים ארגונומיה משרדית, הרמה נכונה של משאות כבדים האם זו רשלנות המעביד סיבה מוצדקת לתביעה וישנה בסיס לתביעה ? 3. ישנם גורמים נוספים ואחרים שאוכל לטעון בתביעה ע"פ ניסיונך ? 4.האם ההכרה של ביטוח לאומי אינה מספקת כדי לתבוע את המעביד ? והאם יש קשר בין גובה אחוזי הנכות לתביעה מסוג זה מול המעביד ? מבקש לקבל הכוונה ועזרתך בתודה מראש

24/05/2012 | 11:20 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

ערן שלום וברכה, שאלתך נוגעת לדיני הנזיקין ותאונות עבודה ואין מקומה בפורום רשלנות רפואית. כל שנוכל להוסיף הוא כי בתביעת המעביד לפיצוי בגין נזק גוף שנגרם במהלך העבודה מחייבת הוכחת רשלנות מצד המעביד. הכרת הביטוח הלאומי אינה מספיקה ואינה מעידה בהכרח על רשלנות מצידו של המעביד. בברכת בריאות שלמה, שמוליק יקירביץ,עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית