הפרת סודיות רפואית

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

23/05/2012 | 20:15 | מאת: אלמונית

לפני כמספר חודשים עברתי הפלה ולא סיפרתי עליה להורי,כאשר באתי לשלם לועדה הרפואית הפקידה טענה כי יכול להיות מצב בו אקבל אחזר ולכן היא לא תחייב את כרטיס האשראי שלי והוא יהיה כפקדון,מאז ועד היום עברו כמעט כארבעה חודשים,כאשר בזמן הזה החלפתי כרטיס אשראי(יש לציין כי הסכום שמדובר עליו הינו 350 שקלים).לפני מספר ימים קיבלתי מהפקידה טלפון לצערי לא היתה באשרותי לענות והיא השאירה לי הודעה בתא קולי,דקה לאחר שלא עניתי צלצל הטלפון בבית שלי, אבא שלי ענה, פקידת הבית חולים החליטה לשתף אותו בדבר ההפלה וגרמה לבלאגן שלם בבית שלי.אבא שלי בן אדם חולה שכמובן שהדבר האחרון שהוא רצה לשמוע את זה את הבשורה הזו.ארצה לדעת מה אני יכול לעשות בנושא?האם יש לתבוע את הפקידה?

24/05/2012 | 11:30 | מאת: עו"ד ד"ר אבי רובינשטיין

שלום רב לך, על פניו המקרה המתואר אכן חמור. מן הראוי לדווח על המקרה להנהלת המוסד הרפואי במסגרתו הייתה הועדה. לא מן הנמנע גם להגיש תביעה בגין הפרת זכויותייך על פי חוק זכויות החולה, לרבות זכותך לפרטיות, אלא שהפיצוי במקרים אלה אינו גבוה. ניתן לשקול הגשת תביעה בביהמ"ש לתביעות קטנות. בתביעה כזו יש להוכיח נזק ועדות אביך על המקרה - אם יסכים לכך - יכולה לסייע לך בהוכחת התביעה. בברכה, ד"ר אבי רובינשטיין, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית